Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Ampliació d'una instal·lació solar fotovoltaica en una explotació aïllada

Una nova granja avícola ja disposa d’una instal·lació fotovoltaica que l’hi permet un estalvi econòmic del 80%.

Valor mitjà de l’electricitat amb gasoil 35,0 c€/kWh
Valor mitjà de l’electricitat solar 6,7 c€/kWh
Estalvi generat 80 %
Període de retorn de la inversió 4 anys

La situació en la que es troba aquesta granja és ben coneguda per molts ramaders. Les explotacions agropecuàries es solen trobar en indrets apartats, on no hi arriba la línia elèctrica i els costos per a la seva connexió són molt elevats. Al client se li sol·licitava per part de la companyia elèctrica la quantitat aproximada de 40.000 € per portar la línia fins a la seva ubicació. Tot i que aquesta pràctica sol ser habitual per les empreses distribuïdores d’energia, sorprèn el fet d’aquesta quantia tenint en compte que el transformador es troba dins de la pròpia finca.

Davant aquesta situació, l’empresari ho va tindre clar de bon principi. La solució proposada per Katae Energia fou una instal·lació solar fotovoltaica amb bateries per a autoconsum. D’aquesta forma, es va obtenir un abastiment que no depenia energèticament de tercers, amb una ràpida amortització, sostenible amb el medi ambient i que li permetia realitzar la seva activitat amb total normalitat.

Després de veure el bon funcionament de la instal·lació, l’empresa ha decidit fer una ampliació de la instal·lació inicial, duplicant-ne la potència i quedant amb una potència final de 45,64 kWp; situant-se així com una de les instal·lacions fotovoltaiques aïllades més grans de Catalunya.

 

 

 

UNA SÒLIDA TRAJECTÒRIA

Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Ampliación de una instalación solar fotovoltaica en una explotación aislada

Una nueva granja avícola ya dispone de una instalación fotovoltaica que le permite un ahorro económico del 80%.

Més sobre el projecte

Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Aumento de potencia en una instalación fotovoltaica híbrida con baterias

Empresa del sector agroalimentario dispone de una instalación solar fotovoltaica híbrida.

Més sobre el projecte

Projecte01

Blog. Fotovoltaica

Bienvenidos al Blog de KATAE ENERGÍA!

Un espacio abierto e interactivo dedicado a las energías renovables, sus aplicaciones y ventajas, normativas, proyectos innovadores y noticias relacionadas.

Legislació Fotovoltaica Energia solar

Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información