Projectes d'èxit. Solar Tèrmica

Auto rentats amb energia solar

L’auto rentat de Masia Salat ha utilitzat energia solar tèrmica per escalfar l’aigua i així reduir els consums de la seva activitat

Nombre de boxes de l'auto rentat 4
Equip instal·lat Sistema forçat Drain Back
Nombre de panells solars 4
Volum del dipòsit d'aigua calenta 300 litres
Temperatura de funcionament Fins a 60ºC
Estalvi aproximat 35%

L’energia solar té un potencial enorme i pot ser utilitzada d’infinites formes. Mentre s’estudien nous mètodes o sistemes per poder-la explotar, en el món dels auto rentats ja s’ha començat a emprar l’energia solar tèrmica.

L’auto rentat situat a la parcel·la annexa a la Masia Salat, ha instal·lat un sistema d’energia solar tèrmica per tal d’escalfar l’aigua amb la qual els clients netegen els seus vehicles. Anteriorment a aquest sistema es disposava d’una caldera de gasoil que duia a terme l’escalfament total de l’aigua amb un elevat cost. En l’actualitat, aquesta funció la desenvolupa la instal·lació solar amb els estalvis significatius que suposa escalfar aigua a partir d’una font gratuïta com el Sol.

Aquesta instal·lació cobreix el consum diari d’aigua que utilitza l’auto rentat per netejar els vehicles i permet utilitzar tot tipus de programes de neteja, amb nivells de fins a 60 graus, temperatura la qual no danya la pintura del automòbil.

Així doncs, canviar la vella instal·lació per un nou sistema solar ha permès reduir els consums de l’auto rentat i augmentar el grau de satisfacció entre els seus clients. Aquesta dada és significativa ja que amb els estalvis aconseguits possibiliten un augment del temps de neteja per a cada vehicle mantenint el mateix preu al client final.

UNA SÒLIDA TRAJECTÒRIA

Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Ampliación de una instalación solar fotovoltaica en una explotación aislada

Una nueva granja avícola ya dispone de una instalación fotovoltaica que le permite un ahorro económico del 80%.

Més sobre el projecte

Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Aumento de potencia en una instalación fotovoltaica híbrida con baterias

Empresa del sector agroalimentario dispone de una instalación solar fotovoltaica híbrida.

Més sobre el projecte

Projecte01

Blog. Fotovoltaica

Bienvenidos al Blog de KATAE ENERGÍA!

Un espacio abierto e interactivo dedicado a las energías renovables, sus aplicaciones y ventajas, normativas, proyectos innovadores y noticias relacionadas.

Legislació Fotovoltaica Energia solar

Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información