Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Explotacions agropecuàries i la seva problemàtica amb els “finals de línia”

Les explotacions agropecuàries aposten per les energies renovables com alternativa de font elèctrica gratuïta

Demanda elèctrica anual 56.000 kWh/any
Valor mitjà de la xarxa elèctrica 13,0 c€/kWh
Valor mitjà de la instal·lació FV 4,4 c€/kW
Potència instal·lació FV 20 kW
Energia anual generada 36.310 kWh/any
Estalvi generat 47%
Payback 6 anys

Gran quantitat d’empreses tenen una problemàtica energètica important per desenvolupar la seva activitat correctament alhora d’augmentar la potència contractada. La majoria de casos, aquest tràmit comporta un elevat cost per l’adequació de la línia i n’impossibilita la seva viabilitat.

Una alternativa viable per solucionar l’augment de potència és la instal·lació d’un sistema fotovoltaic. L’estalvi generat per la producció solar elèctrica retorna la inversió inicial, a més a més, de possibilitar l’augment de potència necessària per al correcte funcionament de l’activitat.

A mode d’exemple, ens centrarem en una explotació agropecuària de cicle tancat al municipi de Vallfogona de Balaguer anomenada Agelet Tantull. Aquesta explotació es troba ubicada al final de la línia elèctrica on la potència que li arriba és insuficient per poder realitzar la seva activitat satisfactòriament. El fet de poder-la augmentar li suposa un encariment considerable.

La solució desenvolupada per Katae Energia ha consistit en la instal·lació d’un sistema d’autoconsum solar amb recolzament de la xarxa elèctrica. Els panells del sistema capten la radiació solar durant el dia i així disposen de la potencia necessària i gratuïta per dur a terme l’activitat sense la necessitat d’agafar-la de xarxa. En el moment de poca o nul·la radiació solar la explotació agafa la potencia necessària de xarxa per tal de realitzar les seves tasques.

Aquesta solució permet a l’explotació Agelet Tantull poder realitzar les noves tasques sense la necessitat de modificar la línia donant-li així uns beneficis i ser una mica més sostenible amb el medi ambient.

UNA SÒLIDA TRAJECTÒRIA

Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Ampliación de una instalación solar fotovoltaica en una explotación aislada

Una nueva granja avícola ya dispone de una instalación fotovoltaica que le permite un ahorro económico del 80%.

Més sobre el projecte

Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Aumento de potencia en una instalación fotovoltaica híbrida con baterias

Empresa del sector agroalimentario dispone de una instalación solar fotovoltaica híbrida.

Més sobre el projecte

Projecte01

Blog. Fotovoltaica

Bienvenidos al Blog de KATAE ENERGÍA!

Un espacio abierto e interactivo dedicado a las energías renovables, sus aplicaciones y ventajas, normativas, proyectos innovadores y noticias relacionadas.

Legislació Fotovoltaica Energia solar

Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información