Vista de Arenys de Noguera

Projectes d'èxit. Biomassa

Nova caldera de biomassa per l’ajuntament d’Areny de Noguera

Canvi de l’antiga caldera de gasoil per una caldera de biomassa en un ajuntament de l’Alta Ribagorça que proporciona un estalvi anual del 40%.

Despesa tèrmica anual 42.750 kWh/any
Preu del combustible anterior 0,085 €/kWh
Preu del combustible actual 0,048 €/kWh
Equip instal·lat KP51
Tipus de combustible Pèl·let ENplus
Estalvi 44%
Payback 4,5 anys

L’ajuntament d’Areny de Noguera, a Osca, obté importants estalvis en el seu pressupost de calefacció al substituir la seva caldera de gasoil per una caldera de biomassa.

La institució, conscient dels elevats costos de la calefacció als que s’enfrontava durant els hiverns passats,  ha apostat per la instal·lació d’una caldera de biomassa com a font renovable per escalfar l’edifici. La instal·lació consta d’un equip de pèl·let de 50 kW que respecta el confort i benestar de l’espai.

Degut a que la situació geogràfica del municipi, Alta Ribagorça, és una zona bastant freda i els costos de calefacció eren molt elevats degut al preu del gasoil, el consistori va decidir-se a  instal·lar un sistema de biomassa. La instal·lació consta d’un edifici annexat a l’ajuntament on s’ubica el sistema de generació de calor per biomassa i la sitja de pèl·let. Des d’aquest edifici es reparteix la calor a l’ajuntament, el col·legi de primària i l’escola bressol mitjançant un petita xarxa de calor.

Actualment, molts ajuntaments de l’Estat Espanyol estan apostant per aquests sistemes per l’avantatge de que funcionen igual que les calderes convencionals però el seus costos no són tant elevats i són més respectuosos amb el medi ambient. La realització d’aquestes instal·lacions milloren la imatge dels ajuntaments i demostren la implicació de les entitats públiques amb el sector de les energies renovables.

UNA SÒLIDA TRAJECTÒRIA

Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Ampliación de una instalación solar fotovoltaica en una explotación aislada

Una nueva granja avícola ya dispone de una instalación fotovoltaica que le permite un ahorro económico del 80%.

Més sobre el projecte

Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Aumento de potencia en una instalación fotovoltaica híbrida con baterias

Empresa del sector agroalimentario dispone de una instalación solar fotovoltaica híbrida.

Més sobre el projecte

Projecte01

Blog. Fotovoltaica

Bienvenidos al Blog de KATAE ENERGÍA!

Un espacio abierto e interactivo dedicado a las energías renovables, sus aplicaciones y ventajas, normativas, proyectos innovadores y noticias relacionadas.

Legislació Fotovoltaica Energia solar

Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información