Alpicat

Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Primera instal·lació fotovoltaica d’injecció zero a Catalunya tramitada amb el nou règim d’autorització

Katae Energia ha instal·lat la primera instal·lació fotovoltaica per autoconsum amb injecció zero a Catalunya en una empresa fructícola d’Alpicat

Demanda elèctrica anual 404.290 kWh/any
Valor mitjà de la xarxa elèctrica 15,4 c€/kWh
Valor mitjà de la instal·lació FV 4,1 kW
Potència instal·lació FV 45 kW
Energia anual generada 85.025 kWh/any
Estalvi generat 20,8%
Payback 6 anys

Les instal·lacions fotovoltaiques amb sistemes d'injecció zero permeten mesurar en temps real la producció solar i el consum elèctric real, de manera que en el moment en que la producció solar supera al consum, es disminueix de forma automàtica la producció solar per evitar la generació de kWh excedentaris que serien enviats a la xarxa elèctrica. Així a partir d’aquest sistema es permet identificar les instal·lacions solars per autoconsum instantani com instal·lacions interiors de Baixa Tensió sense abocament d’energia a xarxa.

La instal·lació s’ha realitzat a l’empresa fructícola S.A.T El Panal que es troba situada a Alpicat (Lleida) i desenvolupa tasques de comercialització i emmagatzematge de la fruita obtinguda pels seus propis socis.

Aquesta empresa, formada per cinc naus amb una superfície de 6.300 m2 , disposa de vàries cambres frigorífiques que emmagatzemen la fruita per ser comercialitzada posteriorment.

Com tota empresa fructícola, la conservació de la fruita en bon estat durant tot l’any és primordial. La fruita es recollida a les campanyes d’estiu i es conserva a les cambres frigorífiques per ser comercialitzada durant tot l’any com el primer dia.

Per tant, és necessari que les cambres frigorífiques funcionin de forma constant les 24 hores i els 365 dies de l’any, sent el mesos d’estiu els més problemàtics per les altes temperatures. Aquest fet li suposa a l’empresa un elevat cost elèctric que s’agreuja amb el cost d’una alta potència contractada.

 

UNA SÒLIDA TRAJECTÒRIA

Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Ampliación de una instalación solar fotovoltaica en una explotación aislada

Una nueva granja avícola ya dispone de una instalación fotovoltaica que le permite un ahorro económico del 80%.

Més sobre el projecte

Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Aumento de potencia en una instalación fotovoltaica híbrida con baterias

Empresa del sector agroalimentario dispone de una instalación solar fotovoltaica híbrida.

Més sobre el projecte

Projecte01

Blog. Fotovoltaica

Bienvenidos al Blog de KATAE ENERGÍA!

Un espacio abierto e interactivo dedicado a las energías renovables, sus aplicaciones y ventajas, normativas, proyectos innovadores y noticias relacionadas.

Legislació Fotovoltaica Energia solar

Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información