Climatització a Bellpuig

Projectes d'èxit. Geotèrmia

Sistema de climatització pioner en explotacions agropecuàries

L’explotació Suisjer, S.L. es climatitza a través de l’aprofitament del calor dels purins mitjançant un sistema que li permet un estalvi del 65%

Demanda tèrmica anual 143.500 kWh/any
Cost del gasoil 0,085 €/kWh
Cost del pèl·let 0,048 €/kWh
Cost amb geotèrmia 0,029 €/kWh
Equip instal·lat Bomba geotèrmica
Tipus de combustible Electricitat
Estalvi respecte gasoil 65%
Estalvi respecte pèl·let 30%
Payback respecte gasoil 3,5 anys
Payback respecte pèl·let 4,5 anys

Una explotació agropecuària, situada al municipi de Bellpuig, ha realitzat una instal·lació pionera a l’estat espanyol que es preveu sigui la primera de moltes degut als excel·lents resultats obtinguts.

La instal·lació consisteix en extraure calor del purí d’una nau amb animals d’engreix i transportar aquesta calor a una nau amb animals de reproducció porcina. Enmig del transport d’aquesta calor hi ha situada una bomba geotèrmica que millora el rendiment del sistema, obtenint a la granja de reproducció la temperatura adequada per als animals.

Respecte als costos derivats de climatització, aquesta instal·lació ofereix calor quasi gratuïta ja que el calor d’una nau es aprofitat per l’altra nau amb una demanda major. Aquest fet li permet obtenir a l’explotació una reducció del cost tèrmic respecte la biomassa i del gasoil del 30% i de fins al 65%, respectivament.

Degut a l’alt rendiment que la bomba geotèrmica aporta al sistema, aquesta instal·lació que estava projectada inicialment amb una caldera de biomassa de 100 kW finalment s’ha realitzat amb aquest sistema pioner que permet reduir la potència fins a 55 kW.

Suisjer, S.L. ha buscat des del primer moment el reconeixement per part del sector com a una de les explotacions agropecuàries més eficients, fet que no serà difícil d’aconseguir ja que per complementar aquest sistema de climatització, s’ha optat per incorporar un sistema solar fotovoltaic per autoconsum que generarà la suficient electricitat per climatitzar l’explotació de forma quasi totalment gratuïta.

Un cop més, Katae Energia assessora i recolza en totes les etapes (disseny, instal·lació i manteniment) a les empreses amb alta sensibilitat mediambiental per guiar-les al camí de l’òptima eficiència energètica mitjançant energies renovables.

UNA SÒLIDA TRAJECTÒRIA

Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Ampliación de una instalación solar fotovoltaica en una explotación aislada

Una nueva granja avícola ya dispone de una instalación fotovoltaica que le permite un ahorro económico del 80%.

Més sobre el projecte

Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Aumento de potencia en una instalación fotovoltaica híbrida con baterias

Empresa del sector agroalimentario dispone de una instalación solar fotovoltaica híbrida.

Més sobre el projecte

Projecte01

Blog. Fotovoltaica

Bienvenidos al Blog de KATAE ENERGÍA!

Un espacio abierto e interactivo dedicado a las energías renovables, sus aplicaciones y ventajas, normativas, proyectos innovadores y noticias relacionadas.

Legislació Fotovoltaica Energia solar

Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información