Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Sistema solar híbrid en una nau aïllada de la xarxa elèctrica

Una nau agrícola ubicada a Alguaire (Lleida) disposa d’electricitat gràcies a una instal·lació solar híbrida aïllada

Valor mitjà de l'electricitat amb gasoil 35,0 c€/kWh
Valor mitjà de l'electricitat solar 7,2 c€/kWh
Estalvi generat 95%
Payback 4 anys

Una instal·lació solar híbrida aïllada és un sistema que prioritza l'ús de l'energia renovable generada pel Sol, alhora que compta amb un grup electrogen de suport per als moments d'elevada demanda energètica. El funcionament és completament automatitzat mitjançant el controlador especial que ajusta l'energia generada a la demanda actual en qualsevol moment, i si és necessari en mil·lisegons.

Aquesta instal·lació absorbeix la radiació solar mitjançant les plaques fotovoltaiques i aquesta s’emmagatzema en unes bateries en forma d’energia per després ser utilitzada.

El propietari de la nau ha preferit instal·lar sobre la coberta un sistema híbrid solar a fer front a les despeses que suposava portar l'estesa de xarxa elèctrica i altres requisits tècnics i burocràtics. Per poder tenir llum era necessari portar la línia elèctrica fins la instal·lació però degut al seu elevat preu, aproximadament 80.000€, el propietari va decidir fer la instal·lació autosuficient amb el sistema solar híbrid.

Aquest tipus d’instal·lacions tenen una ràpida amortització degut a l’elevat preu que suposa generar electricitat a través de grups electrògens amb gasoil.

A més, aquesta instal·lació té la peculiaritat que l’energia sobrant generada pel sistema solar fotovoltaic, es aprofitada per un habitatge annex a la nau.

UNA SÒLIDA TRAJECTÒRIA

Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Ampliación de una instalación solar fotovoltaica en una explotación aislada

Una nueva granja avícola ya dispone de una instalación fotovoltaica que le permite un ahorro económico del 80%.

Més sobre el projecte

Projectes d'èxit. Fotovoltaica

Aumento de potencia en una instalación fotovoltaica híbrida con baterias

Empresa del sector agroalimentario dispone de una instalación solar fotovoltaica híbrida.

Més sobre el projecte

Projecte01

Blog. Fotovoltaica

Bienvenidos al Blog de KATAE ENERGÍA!

Un espacio abierto e interactivo dedicado a las energías renovables, sus aplicaciones y ventajas, normativas, proyectos innovadores y noticias relacionadas.

Legislació Fotovoltaica Energia solar

Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información